Sales Training

Verbeter uw commerciële vaardigheden en verhoog uw omzet met de Sales Training van ValueSelling.nl

Value Selling heeft een breed aanbod op het gebied van sales trainingen. Iedere sales training is gericht op het verbeteren van de sales vaardigheden van uw commercieel medewerkers.  In de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het vertalen van producteigenschappen naar klantvoordelen door het opstellen van waardeproposities (value propositions). Hierdoor zijn de trainingen bij uitstek geschikt voor verkopers met een technische achtergrond of die werken in een technische omgeving.

In al onze trainingen maken we gebruik van game based learning ook wel “serious gaming” genoemd. Onze ervaring is dat het gebruikmaken van de spelvorm in een leeromgeving een zeer positieve bijdrage levert aan de motivatie en het leerproces van de deelnemers.

Meerdere sales trainingen

Momenteel bieden wij onderstaande trainingsniveaus aan. Alle trainingen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen.

 1. Sales Game (Mount NeverRest)
  • Zie de specifieke pagina (www.sales-game.nl) van deze sales training in spelvorm. Onderwerpen: kantgerichtheid, klantvriendelijkheid, contact maken, persoonlijke presentatie, communicatie, vragen stellen
 2. Basis sales training (entry level)
  • Denken vanuit toegevoegde waarde, contact maken, aan tafel komen, behoefte bepaling, offerte en closing (order binnenhalen)
 3. Relatiebeheer (advanced 2)
  • Herhaling ‘sales skills’ dmv een game, verdieping in de klant, verdieping in de concurrentie en vertaling naar kansen voor de eigen organisatie
 4. Conflict & Onderhandelen (advanced 3)
  • Herhaling ‘sales skills’ dmv een game, conflicthantering, omgaan met inkopers, onderhandelen, omgaan met meningen, oordelen en emoties
 5. Sturen op lange termijn klanttevredenheid (advanced 4)
  • Herhaling ‘sales skills’ dmv een game, Service Level Agreements, verbeteren van de ‘customer experience’ (klantervaring / customer journey map) en sturen op klanttevredenheid
 6. Account Management (advanced 5)
  • Selectie van key accounts, opstellen van account plannen, implementatatie van Account Management
 7. Business Sales Strategy (advanced 6)
  • Een klantspecifieke selectie uit de volgende thema’s: Businessplannen, visie ontwikkeling, opstellen strategisch actieplan (Rockefeller Habits methodiek), verbeteren concurrentiepositie, customer journey maps, Business Model Canvas, etc.

Wilt u een keer kennismaken met onze trainingen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Doelgericht trainen – intake en zelf assessment

Wij geloven dat we u pas goed kunnen helpen als we precies weten wat uw uitdagingen zijn. Daarom is maatwerk onze standaard. Iedere training wordt voorafgegaan door een intakegesprek met de deelnemers en een korte assessment voor hun ervaringen en leerdoelen.

Self assessment bij aanvang van de sales training

 

Recept voor succes – van training naar toepassing!

Naast het trainen van vaardigheden is meer nodig om het geleerde ook succesvol in de praktijk toe te passen. Bij Value Selling hanteren we een methodiek die in onderstaand schema wordt weergegeven. Door een nauwe samenwerking met de leidinggevende, borgen we dat het geleerde ook in de praktijk wordt toegepast…..en daarmee rendement oplevert!

Behalen van resultaten met onze werkwijze bij de sales trainingen

Voor meer informatie over de trainingen of een van onze maatwerkoplossingen verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.